Küresel Isınma ile Birlikte Yeni Hayvan Türleri Oluşuyor

Bilim insanları tarafından küresel ısınmanın etkileri ile yeni hayvan türleri keşfedildiği ortaya çıktı. Küresel ısınma, en fazla Arktik bölgesi hayvanlarını etkiledi. Buzulların erimesinden kaynaklı olan yeni duruma uyuma sağlamak isteyen bölgedeki hayvanlarda, önemli değişiklikler yaşandı.
Bilim insanları, iklim değişikliklerinin etkilerini incelerken, yeni hayvan türlerinin ortaya çıktığını fark etti. Nature dergisindeki makaleye göre Kuzey Kutbu bölgesinde yaygın hale gelebilecek 34 yeni potansiyel hibrit tür keşfedildi.
Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda bu türlerin ortaya çıkış sebebinin, küresel ısınma kaynaklı olarak buzların erimesi olduğunu ifade etti. Daha önce izole olarak yaşayan hayvanlar, buzların erimesiyle birlikte avlanmak için yeni alanlara gitmeye başladı.
Avlanmak için farklı bölgelere giden hayvanlar, burada farklı hayvan türleriyle karşılaştı ve çiftleşti. Bunun sonucunda yeni melezler ortaya çıkmaya başladı.
Küresel Isınma Yeni Hayvan Türlerini Ortaya Çıkardı
Boz ayılar ile kutup ayılarının çiftleşmesi sonucunda doğan melezler, bro ayılar olarak isimlendirildi. Bu melez türün daha önce ABD ve Kanada’da olduğu tespit edildi.
Pizzlies veya brolar ayılar olarak bilinen bu melez tür, kahverengimsi bir renge sahip.
Nargulas; beluga balinaları ile deniz gergedanlarının çiftleşmesi sonucunda ortaya çıkan bir melez. İlk defa 1990’da keşfedildi. DNA çalışmaları, melez türün genlerini %54 oranında babasından, %46 oranında ise annesinden aldığını ortaya koydu.
Çakallar ile doğu kurtlarının çiftleşmesinden Coywolves isimli melez ortaya çıktı. Doğu Kuzey Amerika’da ortaya çıkan bir tür.