Göztepe-Altay maçı sonrası Ali Koç’tan Trabzonspor derbisi açıklaması

Dün İzmir’in iki büyük takımı olan Göztepe-Altay maçı ve sonrasında taraftarlar arasında dehşet verici olaylar yaşandı. Maç sırasında tribünlerden diğer takımın tribününe fişek atıldı ve birçok kişi ağır yaralandı. Olaylar maç sonrası da devam etti ve bir kişi bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı.
Bu gelişmelerin ardından dünya kupası sonrası oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç önemli açıklamalarda bulundu.
Yürek Yakıcı
Fenerbahçe Beko’nun Galatasaray NEF’i deplasmanda yendiği maç sonrası açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dünya kupasının hemen ardından oynanacak Trabzonspor derbisi için “Trabzonspor’dan çekinmiyoruz, ama geçen sene yaşadıklarımızdan çekiniyoruz” dedi.
Açıklamasının devamında ise Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiselere de değinen Başkan Ali Koç, görüntüler yürek yakıcı olduğunu belirterek, ‘’ Görüntüleri izledik. Sosyal medyadakiler yürek yakıcı. Türk futboluna, Göztepe’ye, Altay’a geçmiş olsun diyorum. Olay ciddi. Çok çok ciddi. Biz bu maça gelmeden önce Emir Ortakaya’mız orada. Stoperimiz orada. Gördük yaşananları. Sosyal medyayı görünce olayın nasıl başladığını görüyoruz. Özel güvenlikçiler de bir yere kadar. Olay vahim acı. Marka değerinden bahsediyoruz. İnşallah bu münferit bir olaydır. Bir tribünden diğer tribüne maytap mı nedir, nasıl atılıyor? Görmez olaydım. Korkunç. Türk futboluna geçmiş olsun. Cezalandırılması lazım. Geçen sene de olaylar oldu. Geçen sezon 5 bin kişi sahaya girdi. Kuralları uygulayacaksınız. Cezaları vereceksiniz. Topyekün bir mücadele olmalı. Bütün paydaşların omuz omuza verip bu olayı temizlememiz lazım. Güvenlik kameralarına neden o kadar parayı verdik. Bloklar kapanıyor. Münferit kimse alınmıyor. Sistemi gözden geçirmemiz lazım. Bu işi adreslememiz lazım” dedi.