3650 TL Doğalgaz Yardımı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjdeli Açıklama

3650 TL Doğalgaz Yardımı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjdeli Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamaya göre, ev sahipleri ve kiracılara 3500 TL'ye kadar doğalgaz yardımı başlıyor. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla sağlanacak destek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir maddi katkı sunacak. Başvuru şartları ve detaylar için yazımızı inceleyin!

A+A-

Son dakika açıklamasına göre, hem kiracıları hem de ev sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları, vatandaşlara 3500 TL'ye kadar doğalgaz yardımı yapma kararı aldı.

faturaa.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz Yardımı Açıklaması

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3500 TL doğalgaz yardımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İhtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla doğal gaz tüketim desteğini sosyal yardım programlarına dahil ettiklerini belirten Erdoğan, yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasındaki toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya çıkardıklarını ifade etti.

Ev Sahipleri ve Kiracılara Sunulan Yardım

3500 TL doğalgaz yardımı, sadece ev sahiplerini değil, aynı zamanda kiracılara da verilecek. Başvuru şartları doğrultusunda, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan hanelere doğal gaz tüketim desteği sağlanacak.

"Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler faydalanabilmektedir."

fatura.jpg

Başvuru Süreci ve Gerekli Evraklar

Doğalgaz yardımına başvuruda bulunacak vatandaşların, aşağıdaki evrakları hazırlaması gerekmektedir:

  1. Kimlik Belgesi

  2. Resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal gaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı

Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden sosyal yardım başvuru hizmeti kısmından gerçekleştirilebilecektir. Yüksek doğalgaz yardımı ile ihtiyaç sahiplerine sunulan destek, ev sahipleri ve kiracıları kapsayacak şekilde geniş bir perspektif sunmaktadır. Bu yardım, vatandaşların kış aylarında daha sıcak ve konforlu bir ortamda yaşamalarına katkı sağlayacaktır.