2023-2024 Eğitim Yılı İçin Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı! Detaylar ve Başvuru Şartları

2023-2024 Eğitim Yılı İçin Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı! Detaylar ve Başvuru Şartları

Yeni eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte çocukları okula giden aileler, okul ihtiyaçlarını karşılamak için arayış içerisinde. Eylül ayında başlayacak olan okullar için hazırlıklar şimdiden hız kazandı. Okul alışverişleriyle birlikte kırtasiye yardımı konusu da gündemi meşgul ediyor.

A+A-

Eğitim alanında fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla devam eden çalışmalar kapsamında, çocuğu okula giden ailelerin yükü hafifletiliyor. Okul masrafları ve kırtasiye ihtiyaçları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı kırtasiye yardımı ile destekleniyor. Böylece öğrencilerin eğitim hayatlarına devam ederken gerekli olan kırtasiye malzemeleri eksik kalmıyor.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına yaklaşırken, öğrencilere ve velilere müjdeli haber geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kırtasiye desteği verilecek. Bu yardım sayesinde ailelerin maddi yükü azaltılarak eğitime destek sağlanmış olacak.

300 TL Kırtasiye Desteği Sağlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ve dar gelirli ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılında da destek sağlanacak. Çocuğu okula giden ailelere 300 TL kırtasiye yardımı yapılacak. Bu destek, bir defaya mahsus olmak üzere geri ödemesiz olarak sağlanacak. Kırtasiye desteği, Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımları kapsamında verilecek. Başvuruda bulunan ve belirlenen şartları yerine getiren hak sahipleri, PTT'ye giderek ödemelerini alabilecekler. Ödemeler, PTT veya başvuru esnasında verilen banka hesap numaraları üzerinden hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Başvuru Şartları Neler?

Okul öncesi hazırlık dönemi yaklaşırken, kırtasiye desteği başvuru şartları araştırılıyor. Kırtasiye yardımı için gerekli olan başvuru belgeleri şunlar:

  • Öğrenciye ait T.C. Kimlik veya nüfus cüzdanı
  • Velinin T.C. Kimlik veya nüfus cüzdanı
  • Okuldan alınacak öğrenci belgesi
  • Velinin gelir belgesi veya işsiz olduğunu belirten SGK belgesi
  • Aile bireylerinin nüfus kayıt örneği ve ikametgah adresi
  • Kirada oturuluyorsa kira sözleşmesi
  • Evin mülkiyeti aile bireylerinden birisinin üzerine ise tapu fotokopisi
  • Velinin İŞKUR kayıt belgesi
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

Yeni eğitim yılı öncesinde çocukların okula hazırlıkları, devletin destekleriyle daha kolay hale geliyor. Dar gelirli aileler için sağlanan kırtasiye yardımı, öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı sunma hedefi doğrultusunda büyük bir adım olarak görülüyor.